Popis produktu
Pálenka z jabĺk sa, samozrejme, páli v rôznych oblastiach Európy, no calvados je spomedzi nich najvyberanejší. Špecifickú chuť mu dodáva predovšetkým normandská pôda, bohatá na riečne bahno, bridlicu, kremeň a íl, ktorá ovplyvňuje chuť jabĺk - ich vybrané šľachtené odrody majú bohatý obsah tanínov, a tie su dôležité pre zachovanie aromatických látok. Íl síce nieje veľmi úrodný, ale jablkám dodáva veľmi špecifickú chuť. Pre calvados sa vyberajú predovšetkým jesenné a zimné odrody, zbierané od októbra do decembra. Na výrobu 70 cl fľaše prémiového calvadosu Boulard Grand Solage sa spotrebuje 7-8 kg jabĺk.
Boulard Grand Solage má svetlú slamovo žltú farbu, ľahkú sviežu priezračnú chuť a vonia po sviežich jablkách a vanilke. Jeho príjemná chuť v ústach doznieva veľmi dlho. Calvados Boulard sa hodí k jedlu, ako aperitív, s tonikom a momentálne sa stal veľmi populárny aj v miešaných nápojoch.